Voedselbank
  1. Home
  2.  » 
  3. Actueel
  4.  » Voedselbank
De voedselbank - Siebers en Hazenberg

Voedselbank

In coronatijd heeft onze praktijk zich aangesloten bij “Adopteer een glimlach”. Dit maatschappelijk initiatief is bedacht door twee collega mondhygiënisten. Zij hoorden dat er steeds meer mensen naar de voedselbank gaan. Tevens  zijn er veel kinderen die geen tandenborstel en tandpasta hebben. Dat is schrijnend. Ieder kind wordt met een gaaf gebit geboren, maar als je niet de gelegenheid hebt om je gebit te poetsen gaat het fout.

Structureel doneren aan de Voedselbank

Mondhygiënepraktijk Siebers & Hazenberg doneerde in het verleden al wel vaker aan de voedselbank. Maar nu pakken we het met dit initiatief structureler aan.
Zowel in Valkenswaard als in Waalre krijgen we vanuit de organisaties door hoeveel kinderen er in verschillende leeftijdsgroepen zitten (0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar). Voor ieder kind uit die groep wordt een pakketje gemaakt met een tandenborstel en tandpasta. Natuurlijk stemmen we daarbij de inhoud af op de leeftijd. Elk kwartaal worden nieuwe pakketjes gemaakt. Deze worden vervolgens  verstrekt aan de vrijwilligers van de Voedselbank. Zo hopen we bij te dragen aan gave gebitten van kinderen die het moeilijker hebben. Zo geven wij hen een mooie glimlach!

Grote doos met pakketjes

Mocht u bij een bezoek aan de praktijk binnenkort weer een grote doos zien staan met pakketjes, dan weet u waar ze terecht komen.