Airflow
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » Airflow

Airflow

We leven in een snel veranderende wereld en ook binnen de mondzorg zijn er regelmatig vernieuwingen. Sinds enige tijd zijn wij in Waalre en Valkenswaard gebruik gaan maken van een apparaat waarvan wij overtuigd zijn dat u er als patiënt beter van wordt, onze Airflow.

Wat is de airflow en wat doet deze?

De Airflow is een apparaat waar met kracht water uitkomt met hele fijne poederkorrels. Het apparaat verwijdert plak en aanslag. De korreltjes zijn dusdanig klein dat wij het voor uw tandvlees beschouwen als het meest veilige apparaat dat er is. Het kan zelfs op implantaten en onder het tandvlees gebruikt worden. Doordat het de groei van bacteriën verstoort, kan het tandvlees er extra goed door opknappen. Een ander voordeel is dat het gebruikte water niet heel koud aanvoelt, maar handwarm. Door het gebruik van de Airflow hoeven we minder te “peuteren” met onze instrumenten, wat ook langere termijn ook minder belastend is voor uw tanden en kiezen. Wij zijn erg enthousiast en we hopen dat u het ook zult zijn!

Airflow

Gebruik

Het gebruik van Airflow betekent ook een andere volgorde van behandelen. In eerste instantie wordt beoordeeld of er veel tandplak in uw mond aanwezig is. Is hier sprake van, dan wordt er vervolgens gekleurd zodat u ook zelf kunt zien wat er dient te gebeuren. Vervolgens krijgt uw mond een Airflow douche. Na afloop van dit proces wordt indien nodig resterend tandsteen verwijderd. Op indicatie brengen we tenslotte een fluoride lak aan. Het is beter om na afloop een uurtje te wachten met eten, drinken en roken.

Het voelt als een spa-wellness voor mijn mond.