Preventie
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » Preventie

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, zo luidt het spreekwoord. En binnen de mondzorg is dat ons streven. Preventie staat dan ook hoog in het vaandel. Wij voeren hoogwaardige gebitsreiniging uit, wat zowel kan plaatsvinden op de traditionele manier met instrumentarium maar ook in combinatie met onze Airflow. Tevens wordt tijdens een preventieve behandeling uw gebit gepolijst. Het grondig verwijderen van tandplaque en tandsteen heeft een aantal positieve effecten:

  • Gezond tandvlees
  • Wittere tanden
  • Frissere adem
  • Verwijderen van rook-, koffie- en thee aanslag


Preventie om ontstekingen en gaatjes te beperken

Het verwijderen van bacteriën zorgt ervoor dat de kans op het ontstaan van ontstekingen aan het tandvlees en ontstaan van gaatjes tot een minimum wordt beperkt. En hoe gezonder de mond, des te makkelijker is het voor u om uw gebit zelf goed te onderhouden. Natuurlijk krijgt u van ons tijdens een preventieve behandeling een uitgebreide uitleg over te gebruiken hulpmiddelen. Zo houden we met elkaar, uw gebit zo schoon mogelijk.

Om de ontstane gezonde mondsituatie in stand te houden blijft het vaak wel nodig om regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen ter preventie. Afhankelijk van de situatie wordt er een afspraak gemaakt per 3, 4 of 6 maanden.